Buxus

gras

 

Het GAZON

Uit de winter naar het voorjaar

Na de winterperiode is het gras verzwakt en uitgeput. Het heeft maanden stilgestaan en moet weer op gang komen en aansterken. Nu de temperatuur begint te stijgen richting voorjaar, begint het gras langzaam weer te groeien. Onkruid en mos kunnen zich makkelijk ontwikkelen als het gras nog zwak is. Dit is te voorkomen met een sterk gazon. Het voorjaar is de kans om het startschot te geven voor een mooi gazon! Om het gras goed en snel te laten herstellen heeft het stikstof (N) nodig. Dit geeft groei-energie zodat de mat snel dichtgroeit en sterk wordt, onkruid en mos hebben zo minder kans. Naast stikstof heeft gras ook fosfaat (P), kalium (K), magnesium (MgO) en sporenelementen nodig. Belangrijk bij een samengestelde meststof is dat deze in de goede verhoudingen worden toegepast..
ADVIES

 

  • Gazonstart  van DCM  -3 maanden werkende voedingstof met een beetje kunstmest Voor een snellere start , kan voor en na verticuteren gebruikt worden Minigram korreltje lost snel op geen gevaar voor kinderen of huisdieren
  • Gazon Pur van DCM  - 3 maanden werkende voedingstof met werking tegen mos Kan  3 weken voor verticuteren gebruikt worden dan haal je Door te verticuteren alle dode mos eruit of na verticuteren dan Groeit het mos wat nog is blijven zitten er alsnog uit. Kleine Microkorrel geen gevaar voor kinderen en huisdieren  Eventhueel als nodig wat graszaad bij strooien
  • Microgazon plus van DCM 3 maanden werkende voedingstof voor het gazon met tevens toegevoegd kalk mosbestreiding en bacterien om slijmlaag tussen gras en aarde aftebreken Dit is voor mensen die eens een jaar niet willen verticuteren en het gemaaide gras niet afvoeren of een robotmaaier hebben.

        

 

kijk ook bij onze leverancier voor meer informatie

Diverse Seizoens planten

Voor het najaar violen voor in bakken of in de volle grond. Bij Kapolder is een groot assortiment violen verkrijgbaar. 

Manden en Potten

TERRACOTTA
THAISE
VIETNAMESE
LICHT GEWICHT
KUNSTSTOF
BETONNE
MANDEN
BALKON BAKKEN